Τα έργα μου μπορείτε να τα προμηθευτείτε στέλνοντας ένα απλό email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή από τις εκδόσεις Κοντύλι.

 

 

Η Άπω Μέθοδος είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνάς μου σε ζητήματα κινητικής μάθησης και απόδοσης. Σκοπός της μεθόδου είναι η παγκοσμίου επιπέδου ειδίκευση σε δεξιότητες που εμπλέκουν τόσο σωματικές, όσο και νοητικές ικανότητες μέσω της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων του ανθρωπίνου σώματος οι οποίοι οδηγούν σε μάθηση, και μόνο αυτών.
Τι είδους μάθηση; Οι νευροφυσιολογικοί μηχανισμοί που εμπλέκονται τόσο σε νοητικές όσο και σε κινητικές-σωματικές διεργασίες εκ-μάθησης είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό κοινοί. Με λίγα λόγια, δεν μπορεί να μελετηθεί η κινητική μάθηση καθ’ ολοκληρίαν αν δεν υπερβούμε το σύνορο προς το χώρο των νοητικών ικανοτήτων. Στην πορεία, η ανάγκη συνυπολογισμού κοινωνιολογικών, εκπαιδευτικών ή φιλοσοφικών προεκτάσεων προβάλλει ως αναγκαία. Έτσι, η μεθοδολογία ανάπτυξης των ικανοτήτων που χρειάζεται να αναπτύξουν οι πιανίστες, οι τενίστες και οι οδηγοί αγώνων είναι σε όλα τα σημαντικά σημεία η ίδια με τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουν οι μαθηματικοί, οι ακτινολόγοι και οι δοκιμιογράφοι για να γίνουν οι καλύτεροι στο χώρο τους.
Η Άπω Μέθοδος είναι λοιπόν η ασφαλής οδός προς την ειδίκευση. Συμπληρώνει ως περιεχόμενο τη θεώρηση περί Εκούσιας Εξάσκησης (Deliberate Practice) του K.A. Ericsson, και προχωράει πολύ πέρα από αυτή. Τελικά, το περιεχόμενο, σε αυτή ειδικά την περίπτωση, αναδιαμορφώνει το ίδιο το πλαίσιο!


Η Άπω Μέθοδος (Distal Method – www.distalmethod.com) είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνάς μου σε ζητήματα κινητικής μάθησης και απόδοσης. Σκοπός της μεθόδου είναι η παγκοσμίου επιπέδου ειδίκευση σε δεξιότητες που εμπλέκουν τόσο σωματικές, όσο και νοητικές ικανότητες μέσω της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων του ανθρωπίνου σώματος οι οποίοι οδηγούν σε μάθηση, και μόνο αυτών. Η ελλιπής αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και η χρήση άλλων, άσχετων πόρων καθυστερεί την ανάπτυξη και επιφορτίζει άσκοπα τον αθλητή (στην περίπτωσή μας).
Η άπω μέθοδος του τένις είναι, φυσικά, η εφαρμογή της μεθόδου στο άθλημα του τένις. Βασισμένο στο πρώτο βιβλίο μου «Tennis: Εφαρμοσμένες Αρχές Τεχνικής και Κινητικής Ανάπτυξης», το παρόν έργο έχει κατεύθυνση πολύ πιο συγκεκριμένη, με νέα στοιχεία από πρωτότυπες δημοσιευμένες έρευνές μου, μεθοδολογικές συμβουλές, αρχές, αναλύσεις και σχόλια.

 

Τι είναι οι προτεραιότητες; Σιγά, όλοι ξέρουμε. Άρα κατανοούμε πώς μπορούν να λειτουργήσουν ως θεραπεία; Και τι ακριβώς είπαμε είναι η θεραπεία; Δεδομένο κι αυτό;
Μέσα από την εις βάθος και πρωτότυπη επεξεργασία των όρων προτεραιότητα και θεραπεία, ο συγγραφέας προδιαγράφει μονοπάτι νέο βελτίωσης της ζωής μας, αλλά και θεραπείας μας από τον χειρότερο εχθρό μας: τον κοιμισμένο εαυτό μας!

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ!

 

 

 Μη ξεχνάτε και το προσωπικό μου μουσικό Άλμπουμ!

Ο Τόνυ Σάρτζεντ, ο δάσκαλός μου στο Αϊκίντο, επιμένει πως ο συνεπής αϊκιντόκα θα πρέπει να εκφράζει την τέχνη (το Αϊκίντο) σε κάθε του δραστηριότητα. Αλίμονο αν αυτό δεν ίσχυε και για κάθε άλλη τέχνη και επιστήμη – ειδικά όταν η ίδια η ακαδημαϊκή μου ενασχόληση αφορά, από τη μια πλευρά, στη Φιλοσοφία, και από την άλλη πλευρά, στη διερεύνηση των τρόπων επίτευξης επιδεξιότητας (virtuosity) και επιτηδειότητας (expertise) παγκοσμίου κλάσεως (www.distalmethod.com). Οι σχολές από τις οποίες προέρχομαι εκφράζουν όλες αυτές τις αξίες της υψηλής απόδοσης: στη μουσική, η σχολή του A. Σεγκόβια μέσα από τον δάσκαλό μου, Ε. Μπουντούνη καθώς και η σχολή του Β. Σαγκαϊντάτσνι, μέσα από τον δάσκαλό μου, Σ. Γκεζερλή. Στις πολεμικές τέχνες, η σχολή του Σάρτζεντ. Στην επιστημολογία, Δ. Λέκκας. Όμως, η ακτινοβολία του Δ. Λέκκα είναι πολύ ευρύτερη. Έτσι, διαπέρασε και αυτό το δίσκο με απόσπασμα από ένα έργο του με ιδιαίτερη σημασία για την Αριστοφάνεια Σχολή, που τόσο αυθεντικά εκφράζει: την Ειρήνη. Η συμμετοχή του εκλεκτού βιολιστή Στέφανου Μήλα συνέβαλε καθοριστικά στην αρτιότερη εκτέλεση του έργου. Αυτό θα ήταν ήδη αρκετό για τον πρώτο μου δίσκο… όμως η τομή έγινε με το έργο του συνθέτη Δρ. Φίλιππου Περιστέρη, το Ten is Club, για 10 ξέχωρες φωνές / κιθάρες, τις οποίες και παίζω όλες ταυτόχρονα: με τη βοήθεια πάντα της ψηφιακής τεχνολογίας, αφού συνδυάστηκαν 10 διαφορετικές ηχογραφήσεις σε μία! Το έργο αυτό θα ήταν ήδη ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα, αν δεν ήταν, επιπλέον, και τόσο εξαίρετα μελωδικό!